Ideal 4000 – varnost

Varnost IDEAL 4000

Kontaktne informacije

okna2

Varnost

Okna Ideal 4000 so opremljena z dvema zatičema proti vlomu, tako preprečujejo vlom z možnostjo nastavitve tlaka. Pomembna sestavina okenske opreme je notranja osrednja ključavnica.

Samodejna kompresijska ključavnica se prilagodi zračni reži. To zagotavlja ne le varnost, temveč tudi tesnost in lahkotno delovanje okenskega krila. V standardnih različicah so vsa okovja za okna, ki se obračajo nagib, opremljena tudi z zaporo, ki preprečuje napačno namestitev ročaja.

Zelo priporočamo, da okna po sistemu Ideal 4000 opremite z okovjem s tako imenovanim nagibom. Ta funkcija omogoča nastavitev krila v nekaj različnih položajih – začenši z nastavitvijo ročaja v prezračevalni položaj in nato do popolnega nagiba. Druga zanimiva možnost je zavora v ročaju, ki po odpiranju okna omogoča zaustavitev krila v poljubnem izbranem položaju. Obe možnosti omogočata prezračevanje prostorov in s tem zagotavljata pravilno prezračevanje. Kljub temu je vedno priporočljivo opremiti okno z odzračevalnikom. Nudimo široko paleto okenskih prezračevalnikov, kot so tlačni ventilatorji, tisti, ki jih nadzoruje senzor vlažnosti, okvirji in zastekljeni odzračevalci.